TR / EN
Listeye Geri Dön


Kuzu Etli Safranlı Pilav
Malzemeler:
2 buçuk su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çimdik safran tuz
Sıvıyağ
Su

Eti için:
1 adet Mutena kuzu kol
1 soğan
2 havuç
3 defne yaprağı
Tane karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
İri doğranmış Mutena kuzu kolu tencereye koyuyoruz ve biraz kavuruyoruz. Soğanı ve havuçları iri doğruyoruz. Tencereye ekliyoruz. Biraz kavuruyoruz ve sıcak su koyuyoruz. Defne yaprağı ve tane karabiber atıyoruz. Kapağını kapatarak pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuzunu atıyoruz. Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Pilav tenceresine sıvıyağ  döküyoruz ve dolmalık fıstığı kavuruyoruz. Pirinci ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ve kuş üzümünü ekleyerek kavuruyoruz. Safranı sıcak suyla çay bardağına ıslıyoruz. Rengi çıkması için bekliyoruz. Pirincin sıcak suyunu verirken safranı da suyuyla ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Kuzu etini ocaktan alıyoruz, kemiklerinden ayırıyoruz ve suyuyla beraber fırın kabına döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişmiş olan pilava, etleri koyarak servis ediyoruz.
keçiören düğün salonu keçiören toplantı salonu keçiören düğün salonları ankara düğün salonu keçiören nikah salonu ray dolap ankara mutfak dolabı ankara banyo dolabı ankara vestiyer ankara duvar ünitesi ankara gardrop ankara tv ünitesi ankara vestiyer duvar ünitesi tv ünitesi gardrop mobilya mobilya ankara bamya çorbası etli ekmek mevlana pide bıçak arası konya tandır kuzu tandır fotokopi makinası fotokopi web tasarımı ankara tercüme büroları tercüme ankara tercüme simultane tercüme fotokopi makinası kiralama fotokopi makinası satışı fotokopi makinası tamiri ev temizliği ofis temizliği nişan sandığı turizm web sitesi doğu ekspresi turu ev tadilatı