TR / EN
Listeye Geri Dön


Patatesli Sosisli Bohça Börek
Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet Mutena sosis
4 adet patates
1 adet havuç
100 gr kaşar peyniri
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
 
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Susam

Hazırlanışı:
Patates ve havucu haşlayıp küp küp doğruyoruz. Sosisi doğrayıp sıvıyağ ile soteliyoruz. Yufkaları üst üste koyup 4’e bölüyoruz. Patates, havuç ve sosisi bir kasenin içerisine alıyoruz. Tuz ve karabiberini koyup harmanlıyoruz. Bir kasenin içine yufka parçasını yerleştiriyoruz. İçine iç harcımızdan koyup içe doğru kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörekotu serpip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.