TR / EN
Listeye Geri Dön


Etli Dürüm
Malzemeler:
400 gr. Mutena bonfile
2 soğan
3 kırımızı biber
3 yeşil biber
1 kase mısır
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Garnitürü için:
Patates
Yeşillik

Hazırlanışı:
Patatesleri tırtıklı kesen bıçakla parmak parmak doğruyoruz. Patatesleri çöp şişlere takıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patates şişleri diziyoruz. Üzerlerine zeytinyağı, tuz, toz kırımızı biber atıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Mutena bonfileyi dilimliyoruz ve parmak parmak doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve bonfileyi soteliyoruz. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Sonrasında tuzunu atıyoruz. Suyunu çekince biraz daha pişirip altını kapatıyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Ayrı bir tavaya da zeytinyağı döküyoruz ve doğradığımız sebzeleri ilave edip soteliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Sebzeler pişince altını kapatıyoruz. Üzerine konserve mısırı ekleyip karıştırıyoruz .Bonfileyi ve sebzeleri bir tavaya alıp karıştırıyoruz. Lavaşları tezgaha seriyoruz. Üzerlerine isteğe göre ketçap ve hardal sıkıyoruz. Bonfileli harcı lavaşlara paylaştırıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Yanında fırınlanmış patates ve karışık yeşillikle servis ediyoruz.