TR / EN
Listeye Geri Dön


İslim Kebabı
Malzemeler:
500 gr. Mutena kuzu eti
5 patlıcan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 soğan
2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
Çeri domatesi
2 yeşil biber

Hazırlanışı:
Soğanları ve sarımsakları doğruyoruz. Kuzu etini de kuşbaşı doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı soteliyoruz. Kuşbaşını ilave ediyoruz ve sotelemeye başlıyoruz. Domates salçasını ekliyoruz. Kavurduktan sonra sıcak su ekliyoruz.
Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. İsteğe göre defne yaprağı koyuyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Kafa kısımlarını kesiyoruz ve uzunlamasına ince dilimliyoruz. Patlıcan dilimlerini çevirerek yarı kıvamda pişiriyoruz. Tezgaha üst üste iki taneyi artı şeklinde koyuyoruz. Ortalarına etli harçtan, suyunu süzerek koyuyoruz. Uçlarını katlayarak yukarda birleştiriyoruz. Yarım kesilmiş çeri ve biber parçasını kürdana geçiriyoruz, patlıcanların ortasına batırıyoruz. Cam fırın kabına diziyoruz. Tencerede kalan sosu üzerine gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.