TR / EN
Listeye Geri Dön


Sucuklu İskender
Malzemeler:
1 buçuk Mutena kangal sucuk
6 adet tırnak pide
4 adet domates
10 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kase domates sos
Yoğurt
Tuz
Karabiber
Tereyağı

Hazırlanışı:
Tırnak pideleri küp şeklinde doğruyoruz. Bir tavaya domates sosu döküyoruz, içine salçayı koyuyoruz ve beraber pişiriyoruz. İçine değirmeden karabiber kırıyoruz. Mutena kangal sucuğu ince ince verevine doğruyoruz. Ocak üstü ızgara tavaya sucukları diziyoruz ve çevirerek pişiriyoruz. Servis tabağına doğranmış pideleri koyuyoruz.
Üstüne ızgarada pişirdiğimiz sucukları koyuyoruz. Biberleri bir tavada soteliyoruz, domatesleri de dörde keserek soteliyoruz. Tabağın bir kenarına çırpılmış yoğurdu döküyoruz. Bir kenara domates sosu döküyoruz. Domates ve biberleri de üzerine koyuyoruz. Tereyağını eritip üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.