TR / EN
Listeye Geri Dön


Sucuklu Sebzeli Krep
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
100 gr. Mutena sucuk
Biber püresi
4 köy biberi
2 kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1 kase mısır
100 gr. Kaşar peyniri
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
2 adet domates

Hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Sütü ve sıvıyağı dökerek çırpıyoruz. Tuzunu atıyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz ve çırpıyoruz. Yağlanmış krep tavalarını ocakta biraz ısıtıyoruz. Kepçeyle krep hamurlarından tavalara döküyoruz. Çevirerek pişirdiğimiz krepleri tezgaha diziyoruz.
Üstelerine biber püresi sürüyoruz. Sucuğu ve biberleri küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz. Biberleri ve sucuğu atıyoruz. Mısırı da ilave ediyoruz. Sotelendikten sonra kreplerin üzerine paylaştırıyoruz. Kaşar rendesi ve doğranmış maydanozu koyuyoruz. Tuz ve karabiber atıyoruz. Önce iki tarafını katlıyoruz sonra diğer iki kenarı katlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine katladığımız kısmı tepsiye gelecek şekilde diziyoruz. Domatesleri dilimliyoruz ve üstelerine birer tane oturtuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.