TR / EN
Listeye Geri Dön


Kaşarlı Sucuklu Paçanga Böreği
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 yumurta
100 gr. Kaşar peyniri
50 gr. Mutena pastırma
50 gr. Mutena sucuk
150 gr. Beyaz peynir
2 adet haşlanmış patates

Hamur için:
2 buçuk su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket kabartma tozu
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Öncelikle hamuru yoğurmak için tüm malzemeyi bir kabın içine alın ve yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Hamuru unlanmış bir zeminde güzelce açın. Büyük üçgenlere bölün. Üzerine beyaz peynir, sucuk, pastırma ve haşlanmış patatesleri iri parçalar halinde yerleştirin. Böreği geniş katlayın. Diğer bir tarafta yumurta, süt ve unu çırpın. Bu karışımı tepsiye yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine dökün. 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Sütü çeksin ve sonra üzerine bol galeta unu serpin. 200 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.